EDITIE NR.3
2022

David dealt met covid

In het vorige artikel had ik het over hoe corona mijn leven beïnvloedde. In dit artikel heb ik het over hoe ik ermee heb gehandeld en wat ik er uiteindelijk van heb geleerd.

Voetbal

Uiteindelijk was het wegvallen van het voetballen op de maandag en de zaterdag niet zo erg. Het lijkt er zelfs op dat het wel even goed was voor mij. Ik had twee alternatieven gevonden om toch in beweging te blijven. Ik ben meer gaan fietsen. Doordat we contact moesten vermijden, deed ik dat alleen. Dat was op zich wel fijn, want dan kon ik naast bewegen ook mijn hoofd leegmaken. Verder deed ik aan thuisfitness. Dat deed ik via een spel, waarin je bewegingen moet doen om het avontuur tot een goed einde te brengen. Het zorgde ervoor dat ik ook flink wat afviel.

Muziek maken

De orkesten (Prins Bernhard Emst en het opleidingsorkest) waarin ik zat, probeerden nog wel om de muzikanten bezig te houden door twee partijen op te sturen die je dan zelf moest opnemen. Vervolgens zou iemand deze opnames bij elkaar voegen, zodat je toch nog iets van een collectief vormt, ook al sta je zo ver van elkaar af op dat moment. Niet ideaal natuurlijk, maar toch merkte ik dat ik het niet zo erg vond. Dit omdat ik eigenlijk wilde stoppen met het orkest, want ik voelde me niet gezien. Ik ben van gedachten veranderd door deze crisis. Het gaf me even lucht om na te denken over hoe ik het voor mezelf wel leuk zou kunnen maken.

Werk en school

Ik had het voorrecht om de post op te halen en er zo toch nog op uit te kunnen in de lockdown. Er zaten ook heel veel mensen gedwongen thuis. Bij EEGA Plus was ik niet anders gewend, aangezien ik daar tijdens de lockdown begon. Normaal zou ik stage lopen, maar dit was door de lockdown lastig. Nu zat ik thuis achter de computer huiswerk te maken. Het zorgde ervoor dat ik veel certificaten haalde in korte tijd.

Vrienden

Het was wel lullig. Ik vond eindelijk een goede vriendengroep waar ik mezelf kon zijn. Helaas brak toen corona uit en werden we beperkt in het afspreken. Je moet dan dus 1-op-1 met elkaar afspreken. De avondklok was wel heel vervelend. Ik ben een avondmens en om dan niet te kunnen afspreken met mensen op zaterdagavond vond ik erg frustrerend.

Wat heb ik geleerd?

De coronatijd heeft me ondanks alle ellende wel laten groeien als mens. Ik ben flexibeler geworden in bepaalde situaties. Ik keek naar wat wel kon, toen opeens een groot deel van mijn weekroutine wegviel. Geen voetbal? Dan fietsen of fitnessen. Geen muziekrepetities? Prima. Dat gaf me tijd om na te denken over wat ik nou echt wilde. Ook leer ik dingen iets meer te waarderen. Pas als dingen er niet meer zijn, besef je hoe erg je ze mist of juist niet mist. Kortom: corona was niet alleen maar slecht.

OVERIGE
ARTIKELEN

Digidokter

DigiDokter Legt Uit: Programmeertalen (Deel 1 Hoog of laag?)

Alle software die we gebruiken moet natuurlijk door iemand geschreven worden. Om dit makkelijker te maken voor ons, hebben we hiervoor verschillende programmeertalen ontwikkeld. Ondanks dat deze talen soms heel erg van elkaar verschillen, hebben ze uiteindelijk hetzelfde doel: de computer laten doen wat wij willen. Dames, heren en alles…

Lees meer

MEEGAZINE
ARCHIEF

Benieuwd naar de artikelen die de redactieleden van het Meegazine eerder hebben geschreven? Ons archief puilt uit van interessante artikelen die ook zeker het lezen waard zijn.