BLOGBERICHTEN
2023

Digidokter

DigiDokter Legt Uit: Programmeertalen (Deel 1 Hoog of laag?)

Alle software die we gebruiken moet natuurlijk door iemand geschreven worden.
Om dit makkelijker te maken voor ons, hebben we hiervoor verschillende programmeertalen ontwikkeld.
Ondanks dat deze talen soms heel erg van elkaar verschillen, hebben ze uiteindelijk hetzelfde doel: de computer laten doen wat wij willen.
Dames, heren en alles daartussen of voorbij: ik ben Aroop Roelofs en in deze serie gaan we uitzoeken wat de verschillen zijn tussen programmeertalen!

Lees meer
Dungeons & Dragons

Het begin van een avontuur

In een wereld vol magie, gevaar en altijd een gevecht tussen ‘goed’ en ‘kwaad’, zijn jullie, de dappere groep avonturiers, eindelijk aangekomen bij de troonzaal in het kasteel van de kwaadaardige koning.
Je staat voor de deur en werpt een blik naar de eigenzinnige groep mensen die je via lot bent tegengekomen en tijdens het avontuur goede vrienden mee bent geworden.

Lees meer
Horror artikel Simon

De humor van horror

Hoe komt het dat mensen plezier halen uit het horrorgenre? Het kraken van botten, het vloeien van bloed of misschien gewoon de vraag “hoe” of “waarom”, het horrorgenre heeft voor ieder wat wils. Lees er hier een hele blog over.

Lees meer

One Piece Live Action

Deze “Netflix original” is uitgekomen op 31 augustus 2023 en breekt het langlopende stigma van slechte live-action adaptaties die ervoor uitgekomen zijn. Simon vertelt er uitgebreid over in dit artikel!

Lees meer

De wereld van streaming – Een Meegazine original

We kennen het allemaal wel: even lekker een serie of film bingewatchen op de bank. Bij voorkeur met een lekkere snack, warme deken en een kop thee of warme choco. Tjeerd neemt jullie in dit artikel mee in de wereld van streamingdiensten.

Lees meer

Fire Emblem Engage review (FE17)

Aangezien veel EEGA-gangers games spelen, had Simon het idee om een review uit te zetten voor een van zijn recentelijke favorieten. Benieuwd? Lees gauw zijn hele blog!

Lees meer
Digidokter legt uit: Meerfactorauthenticatie

DigiDokter legt uit: van ICT naar het dagelijks leven

Aroop is van nature een druk persoon: er gaat altijd wel iets om in zijn hoofd en hij wil altijd bezig zijn. Komt dit je bekend voor? Dan ben je er vast ook mee bekend dat dit vaak leidt tot half afgemaakte taken of het vergeten van wat je nog moet doen. Over de jaren heen is hij allerlei methodes en software tegengekomen die dit probleem verkleinen. Meer lees je in zijn blog!

Lees meer

Denkt u dat u dit kan lezen?

Codes, geheime handafdrukken, dubbele tongen. Allemaal vormen van communicatie waarmee je meer dan een basis grammatica en woordenschat gebruikt. Communiceren kun je immers op meer manieren dan alleen maar woorden gebruiken en begrijpen. Simon schreef er een blog over.

Lees meer

Het drukke Deventer

In een nieuwe blog schrijft Matthias uitgebreid over het drukke Deventer. Letterlijk én figuurlijk! Niet alleen is Deventer een drukke stad, het heeft ook nog eens een rijke geschiedenis wanneer het gaat om drukwerk en drukkerijen.

Lees meer
Digidokter legt uit: Meerfactorauthenticatie

DigiDokter legt uit: wachtwoorden – deel 2

In de vorige editie van het Meegazine kwamen we erachter wat wachtwoorden precies inhouden en dat er een aantal problemen mee zijn. Dit keer gaan we het hebben over hoe vaak je wachtwoorden moet aanpassen en hoe je ze kunt opslaan.

Lees meer

Door vierkante ogen kijken

Minimaal 80% van alle EEGA’ers speelt videogames, maar waarom dan toch? Er zitten namelijk verschillende voordelen aan gamen. In deze blog hebben we het er uitgebreid over!

Lees meer

De Sint zat te denken…

Het is weer die tijd van het jaar. De temperaturen dalen en Dieuwertje Blok komt bovengemiddeld vaak op tv. Dit kan maar één ding betekenen: de goedheiligman is weer in ons land. Maar waar komt deze traditie eigenlijk vandaan? Je leest het in de blog!

Lees meer

EDITIE NR.5
2022

Digidokter legt uit: Meerfactorauthenticatie

Digidokter legt uit: wachtwoorden – deel 1

Je ziet ze overal: op Facebook, Twitter en wanneer je thuis je computer opstart of hierbij EEGA Plus… Ik heb het natuurlijk over wachtwoorden!
Deze wachtwoorden zijn bedoeld om onbevoegden buiten de deur te houden, een beetje als een slot op een deur. Echter is een wachtwoord niet zo simpel als het lijkt en voor je het weet, heb je toch nog die onbevoegden binnen…

Lees meer

Iedereen heeft vooroordelen

Hoe open je ook over mensen denkt, iedereen heeft hoe dan ook verwachtingen van elkaar. Ik ben zelf gediagnosticeerd met ADD, maar bijna mijn hele leven daarvoor had ik de diagnose PDD-NOS (autisme). In dit artikel heb ik het over vooroordelen.

Lees meer

EDITIE NR.4
2022

Fantasie maakt mysterie: De EEGA Klusdag

Op een maandagochtend kwam Kyan erachter dat de muren in het gebouw van EEGA Groep een andere kleur hadden. Hij besloot een interview te houden om erachter te komen wat de aanleiding was. Lees zijn ervaring hier!

Lees meer

Over grenzen heen: het verhaal van Björn

Een tijd geleden had ik, Nanne, de gelegenheid om Björn te spreken over zijn traject bij EEGA Plus. Björn was deelnemer bij EEGA Plus. Nanne vertelt in dit artikel meer over Björns traject bij EEGA Plus en zijn werkervaring.

Lees meer

EDITIE NR.3
2022

Een expeditie naar verloren passie

Malen, malen en nog eens malen. Het leek net alsof Nanne de afgelopen paar maanden aan het werk was in een aan de buitenkant uitziende pittoreske molen, die van binnen echter koud en grimmig was. Hij vertelt in dit artikel meer over zijn mentale gesteldheid van het afgelopen jaar.

Lees meer

David dealt met covid

In het vorige artikel had David het over hoe corona zijn leven beïnvloedde. In dit artikel vertelt David hoe hij ermee gehandeld heeft en wat hij uiteindelijk van deze periode heeft geleerd.

Lees meer

Will Nuruwe: Muziekdocent van EEGA Plus!

Will is al sinds 1994 professioneel musicus. Hij is bassist en bandlid geweest bij onder andere Total Touch, First showband (vaste band van o.a. Frans Bauer en René Froger), de band van Edsilia Romley, Ruth Jacott, Berget Lewis, BZN en George Baker. Op dit moment is hij ook muziekdocent bij EEGA Plus en deelt hij zijn verhaal.

Lees meer

EDITIE NR.2
2022

Ik maak mijn eigen “hokje”

Mijn naam is Alissa Riezebos-Seijbel, ik ben 22 jaar en ik heb van 2016 tot 2018 een Traject naar werk gevolgd bij EEGA Plus tot Contentbeheerder. Na deze tijd bleef ik nog een jaar actief bij het Meegazine. Ik heb hier de ruimte gehad om mezelf te ontwikkelen als schrijfster. Het werken volgens een stramien, het leren redigeren en ook het schrijven van een column waren de dingen die ik erg leerzaam vond. Ook vind ik het heel leuk als mensen mijn geschreven woorden lezen én deze ook nog eens leuk vinden.

Lees meer

David en de gevolgen van COVID-19

Begin 2020 heeft een Chinees een dier gegeten. Dit dier viel niet zo goed op de maag en de Chinees werd ziek. Maar waarom werd dit opeens groot nieuws? De Chinees was zo besmettelijk dat een groot deel van de stad Wuhan ziek werd. Niet veel later werd een groot deel van China ziek, en uiteindelijk werden er zoveel mensen ziek dat het de naam pandemie kreeg. We kennen dit ook wel als het coronavirus. In dit artikel vertel ik wat voor mij de gevolgen waren.

Lees meer

Cathy de Jong, wie is ze?

Cathy begon in september 2020 als stagiaire bij EEGA Plus voor 6 maanden. Ze liep stage voor haar opleiding Sociaal Maatschappelijke Dienstverlening. Nadat ze haar stage had afgerond werd haar gevraagd om bij EEGA Plus te blijven werken. Sinds juli 2021 is ze in dienst gekomen bij EEGA Plus als Trajectondersteuner. Hierin helpt ze vele deelnemers in hun Traject naar werk, waaronder ikzelf.

Lees meer

EDITIE NR.1
2021

Horror artikel Simon

De humor van horror

Hoe komt het dat mensen plezier halen uit het horrorgenre? Het kraken van botten, het vloeien van bloed of misschien gewoon de vraag “hoe” of “waarom”, het horrorgenre heeft voor ieder wat wils. Lees er hier een hele blog over.

Lees meer

Een natuurlijke keuze

Een beroepskeuze is misschien een angstaanjagend woord voor nieuwe deelnemers van EEGA Plus. Vooral voor de deelnemers die nog totaal geen idee hebben welke richting ze op willen gaan; een hoop beroepskeuzetesten doen én allerlei vragen beantwoorden. Iedere mogelijke ‘dit is het!’ maakt je net niet enthousiast genoeg om er echt voor te willen gaan. Dit was in ieder geval bij mij het geval. Uiteindelijk zul je toch iets moeten kiezen. Hoe doe je dit wanneer je er simpelweg niet uitkomt? Ik vertel je hoe ik dat heb gedaan.

Lees meer

TIX, de held van het songfestival

Ik vond dat het songfestival altijd meer draaide om de outfits dan om de nummers zelf en daar wilde ik weinig mee te maken hebben. Dat is een klein beetje veranderd toen Nederland won. Dit jaar had ik me verdiept in de achtergronden van de deelnemers, en eentje sprong er toch wel uit. De kandidaat van Noorwegen, Andreas Haukeland, beter bekend onder zijn artiestennaam TIX.

Lees meer

Weet jij wat je eet?

Een vriendin van mij kan geen E-nummers eten, ik vond dat altijd heel vervelend. Als ik koekjes had gebakken kon zij het niet proeven omdat er E-nummers in zaten. De vragen “Kan ik iets maken zonder E-nummers zodat zij het kan eten? En wat is een E-nummer? Is het schadelijk om te eten of kun je het eten zonder problemen?” Kwamen in mij op. Het antwoord op de eerste vraag is: “Ja, natuurlijk kan ik iets maken dat geen E-nummers bevat.” Ik had nog geen antwoord op mijn laatste twee vragen, wat E-nummers zijn, dus ging ik op onderzoek uit en dit is wat ik vond.

Lees meer