EDITIE NR.2
2022

Begin bij EEGA Plus

Cathy begon in september 2020 als stagiaire bij EEGA Plus voor 6 maanden. Ze liep stage voor haar opleiding Sociaal Maatschappelijke Dienstverlening. Nadat ze haar stage had afgerond werd haar gevraagd om bij EEGA Plus te blijven werken. Sinds juli 2021 is ze in dienst gekomen bij EEGA Plus als Trajectondersteuner. Hierin helpt ze vele deelnemers in hun Traject naar werk, waaronder ikzelf.

Taken

Als Trajectondersteuner helpt Cathy deelnemers met hun studie. Dit doet ze vooral via overhoringen en door de toetsen die ze moeten maken, ze neemt de toetsen ook af en kijkt ze na. Ook ondersteunt ze deelnemers met plannen en zorgt ze ervoor dat belemmeringen die kunnen ontstaan in de studie worden opgelost. Zo heeft ze mij geholpen met mijn toetsen voor mijn logistiek opleiding. Het is erg van belang voor EEGA Plus dat Cathy dit werk doet. Zo komt er meer vordering in de opleidingstrajecten van de deelnemers.

Voor- en nadelen

Haar favoriete taak in haar werk is het begeleiden van de deelnemers en het hebben van contact met ze. Ook vindt ze de andere begeleiders aardig en gezellig. Hier heeft ze veel contact mee. Ze vindt het jammer dat er door corona weinig deelnemers naar EEGA Plus komen. Maar gelukkig is het maar een tijdelijke maatregel. Door de veiligheidsmaatregelen ziet ze minder mensen per dag. Voor EEGA Plus geldt dat ze selectief moeten zijn: voor wie is het noodzakelijk dat ze naar locatie komen en voor wie is dat niet nodig. Het voordeel hiervan is dat Cathy veel aandacht kan geven aan de deelnemers die er wel zijn.

Mijn mening over Cathy en conclusie

Ik vind Cathy een goeie begeleidster. Ze helpt mij en anderen enorm in onze opleiding. Ook is communiceren met haar heel fijn en het plannen gaat ook makkelijk. Als je een datum met haar prikt, vergeet ze die nooit. Ik zie haar als een goede aanwinst voor EEGA Plus en ik vind het fijn om haar als Trajectondersteuner te hebben. Ik vroeg haar ook aan wie ze een baan bij EEGA Plus kon aanraden. Ze zei dat iedereen die een gezellige werkomgeving fijn vindt en die het leuk vindt om met mensen te werken, altijd welkom is bij EEGA Plus.

Ik bedank Cathy de Jong voor haar hulp bij dit interview en wens haar veel succes toe!

OVERIGE
ARTIKELEN

Door vierkante ogen kijken

Minimaal 80% van alle EEGA’ers speelt videogames, maar waarom dan toch? Er zitten namelijk verschillende voordelen aan gamen. In deze blog hebben we het er uitgebreid over!

Lees meer

De Sint zat te denken…

Het is weer die tijd van het jaar. De temperaturen dalen en Dieuwertje Blok komt bovengemiddeld vaak op tv. Dit kan maar één ding betekenen: de goedheiligman is weer in ons land. Maar waar komt deze traditie eigenlijk vandaan? Je leest het in de blog!

Lees meer

MEEGAZINE
ARCHIEF

Benieuwd naar de artikelen die de redactieleden van het Meegazine eerder hebben geschreven? Ons archief puilt uit van interessante artikelen die ook zeker het lezen waard zijn.